23/01/2019 23/01/2019 Με την ευκαιρία της ελεύσεως του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, του ιατρού και θαυματουργού, το οποίο κόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, στον Ι.Ναό του Επισκοπείου Γυθείου τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Ιανουαρίου, το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, από πολλούς ιερείς και τη συμμετοχή πλήθους πιστών από πλείστα μέρη της...
23 Ιανουαρίου, 2019 - 11:26

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης

Διαδώστε:
Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης

Με την ευκαιρία της ελεύσεως του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, του ιατρού και θαυματουργού, το οποίο κόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, στον Ι.Ναό του Επισκοπείου Γυθείου τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Ιανουαρίου, το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, από πολλούς ιερείς και τη συμμετοχή πλήθους πιστών από πλείστα μέρη της Μάνης και ευρύτερα της Λακωνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, μίλησε στο τέλος του Μυστηρίου για την αξία και τη σημασία που έχει για τους πιστούς το Ιερό Ευχέλαιο, ερμηνεύοντας τον στίχο της Επιστολής του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου: ”ἀσθενεῖ τις ἐν ὑμῖν; προσκαλεσάσθω τοὺς πρεσβυτέρους τῆς ἐκκλησίας, καὶ προσευξάσθωσαν ἐπ’ αὐτὸν ἀλείψαντες αὐτὸν ἐλαίῳ ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου·” (Ιακ. 5,14).

Σε όλους τους προσκυνητές προσφέρθηκε μια εικόνα του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων