05/09/2019 05/09/2019 Με πολλή ιεροπρέπεια και ευλάβεια εορτάστηκε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημων Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό στην Καμάριζα Λαυρίου, ναόν τον οποίο έκτισε ο αείμνηστος χαρισματικός γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης (+2018).                     Με την κανονική άδεια και...
05 Σεπτεμβρίου, 2019 - 20:30

Η Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Λαυρίου

Διαδώστε:
Η Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Λαυρίου

Με πολλή ιεροπρέπεια και ευλάβεια εορτάστηκε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημων Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό στην Καμάριζα Λαυρίου, ναόν τον οποίο έκτισε ο αείμνηστος χαρισματικός γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης (+2018).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την κανονική άδεια και ευλογία από τον επιχώριο Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο παρέστη στον εορτασμό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ιερούργησε την κυριώνυμο ημέρα. Τον Σεβ. πλαισίωσαν οι: αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκος, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, ο π. Τιμόθεος Αγγελής, Ιεροκήρυξ και Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μεσογαίας, ο αρχιμ. π. Βλάσιος Μακρής, προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος Αγ. Νεκταρίου Καμαρίζης και συνεχιστής του όλου έργου του γέροντος αρχιμ. Νεκταρίου Βιτάλη, ο π. Κωνσταντίνος Συρίγος, Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρίου και πολλοί άλλοι ιερείς και διάκονοι.

 

 

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα κήρυξε τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θ. Λειτουργία αναφερόμενος στον Άγιο Νεκτάριο. Και εις μεν τον Εσπερινό μίλησε για τις αρετές του Αγίου κυρίως για την ταπείνωση, συγχωρητικότητα, υπομονή, ελπίδα και αγάπη. Εις δέ την Θ. Λειτουργία μίλησε για το λειτουργικό ήθος του Αγ. Νεκταρίου, για την αγάπη του προς την Υπεραγία Θεοτόκο καί για τις συγγραφές του, ιδίως τα μελετήματά του «Μελέτη περί του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας» και «Περί επιμελείας της ψυχής».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων