27/07/2021 27/07/2021 Την ένδοξη και θαυματουργό Οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Παρασκευή τίμησε η Ι. Μητρόπολη Μάνης και στον ομώνυμο Ι. Ναό στην Καρδαμύλη, ένα ναό που κτίτωρ είναι ο Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. επ. τιμή κ. Σωκράτης Λεκέας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος Γ’ τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον π. Ιωάννη Κουρεντζή, Αρχιερατικό Επίτροπο Λεύκτρου και τον αρχιδιάκονο...
27 Ιουλίου, 2021 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 17:47

ΜΑΝΗΣ: Η Αγία Παρασκευή μας περιμένει στην ουράνια κατοικία

Διαδώστε:
ΜΑΝΗΣ: Η Αγία Παρασκευή μας περιμένει στην ουράνια κατοικία

Την ένδοξη και θαυματουργό Οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Παρασκευή τίμησε η Ι. Μητρόπολη Μάνης και στον ομώνυμο Ι. Ναό στην Καρδαμύλη, ένα ναό που κτίτωρ είναι ο Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. επ. τιμή κ. Σωκράτης Λεκέας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος Γ’ τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον π. Ιωάννη Κουρεντζή, Αρχιερατικό Επίτροπο Λεύκτρου και τον αρχιδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Στο θείο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το δύσκολο σε έννοια Απολυτίκιον της Αγίας Παρασκευής. Έδωσε έμφαση στην προετοιμασία μας για την είσοδό μας στον Παράδεισο, συνδυάζοντας την φράση του Απολυτικίου «εις κατοικίαν κεκλήρωσαι» με τον λόγον του Χριστού «εν τη οικία του πατρός μου μοναί πολλαί εισίν» (Ιω. 14,2). Και κατέληξε λέγοντας: «Ο Χριστός μας, ως Πρωτοπόρος μας έχει ανοίξει τις κλεισμένες πύλες της Βασιλείας του Θεού και μας έχει ετοιμάσει τόπον διαμονής μας στον Παράδεισο. Εκεί βρίσκονται όλοι οι άγιοι και η Αγία Παρασκευή που εορτάζουμε και μας περιμένει στην ουράνια κατοικία».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων: π. Νίκωνος Χαρέα Ιεροκήρυκος, καταγομένου εκ Δυτ. Μάνης (Γαιτσές) και των κτιτόρων Βασιλικής και Ελένης (Λεκέα).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων