09/07/2019 09/07/2019 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Άρνα Μάνης, για την εορτή του Αγίου Προκοπίου του Μεγαλομάρτυρος όπου και λειτούργησε στον εορτάζοντα εκεί ιερό Ναό συμπαραστατούμενος από τους ιερείς, αρχιμ. π. Χρυσόστομο Πανταζή, Ηγούμενο Ι. Μονής Παναγίας Γιάτρισσας, π. Παναγιώτη Βαβούλη, εφημέριο του Ι. Ναού, π. Γεώργιο Λαμπρινό, εφημέριο της γειτονικής ενορίας Σπαρτιάς της...
09 Ιουλίου, 2019 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2019 - 21:17

“Ο Αγ. Προκόπιος δεν προσκύνησε τους ψεύτικους θεούς”

Διαδώστε:
“Ο Αγ. Προκόπιος δεν προσκύνησε τους ψεύτικους θεούς”

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Άρνα Μάνης, για την εορτή του Αγίου Προκοπίου του Μεγαλομάρτυρος όπου και λειτούργησε στον εορτάζοντα εκεί ιερό Ναό συμπαραστατούμενος από τους ιερείς, αρχιμ. π. Χρυσόστομο Πανταζή, Ηγούμενο Ι. Μονής Παναγίας Γιάτρισσας, π. Παναγιώτη Βαβούλη, εφημέριο του Ι. Ναού, π. Γεώργιο Λαμπρινό, εφημέριο της γειτονικής ενορίας Σπαρτιάς της Ι. Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, τον ιεροδ. π. Χριστόδουλο Κρουστάλη και με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Προκοπίου τονίζοντας ότι “ο Μεγαλομάρτυς δεν θυσίασε στα είδωλα και δεν προσκύνησε τους ψεύτικους θεούς. Πίστευε στον αληθινό Θεό και έδωκε με το μαρτύριό του την ομολογία της πίστεως”. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος δίδαξε τους πιστούς μιλώντας για τα ιδιώματα του Θεού που είναι η αιωνιότητα, η παντοδυναμία, η πανσοφία, η αγιότητα, η αγάπη, η πανταχού παρουσία Του και κατέληξε παροτρύνοντας πίστη βαθειά και δύναμη στον μόνο αληθινό Θεό καθ΄ ότι «οι μακρύνοντες εαυτούς από του Θεού απολούνται» (Ψαλμ. 72,27).

Στη συνέχεια επεσκέφθη και το διπλανό χωριό Σπαρτιά που ανήκει στην Ι. Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κατόπιν αδείας του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Ευσταθίου, όπου έγινε δεκτός από τους κατοίκους με πολλή χαρά στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων