16/09/2019 16/09/2019 Στην ορεινή παραδοσιακή κοινότητα Λάγεια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που ήταν κατοικήσιμη από τους αρχαίους χρόνους με έμβλημα τον Κέρβερο της μυθολογίας ένεκα της γειτνίασης στο σπήλαιο Ταίναρο και που σήμερα έχει μόλις 30 κατοίκους, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2019 - 12:20

Ποιμαντική περιοδεία του Μητροπολίτου Μάνης

Διαδώστε:
Ποιμαντική περιοδεία του Μητροπολίτου Μάνης

Στην ορεινή παραδοσιακή κοινότητα Λάγεια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που ήταν κατοικήσιμη από τους αρχαίους χρόνους με έμβλημα τον Κέρβερο της μυθολογίας ένεκα της γειτνίασης στο σπήλαιο Ταίναρο και που σήμερα έχει μόλις 30 κατοίκους, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Ο Σεβ., μετά την Θ. Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Σκαμνάκι, όπου ιερούργησε πλαισιούμενος από τον γέροντα εφημέριο της ενορίας πρωτορπ. π. Γεώργιο Δαμιανάκο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Γυθείου πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη, επεσκέφθηκε το χωριό της Λάγειας.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας περπάτησε στα γραφικά σοκάκια του χωριού, χαιρέτησε και συνομίλησε με τους κατοίκους, θαύμασε της ιδιαιτερότητα της αρχιτεκτονικής, τα λίθινα πυργόσπιτα και είδε και μερικούς από τους πάμπολλους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς. Να λεχθεί, οτι η Λάγεια ήταν έδρα της Επισκοπής Λαγείας από το έτος 1799 μέχρι το 1833 και τυγχάνει ακόμη γενέτειρα πολλών αξιόλογων στρατιωτικών και πνευματικών ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την περιοδεία του με μια επίσκεψη στην πολύτεκνη οικογένεια του κ. Μαυροδάκου, όπου τέλεσε Αγιασμό και προσέφερε δώρα στα παιδιά της οικογένειας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων