08/07/2019 08/07/2019 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης μετέβη χθές, Κυριακή 7 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον ομώνυμο εορτάζοντα Ι.Ναό της Αγίας Κυριακής στο χωριό Σιδηρόκαστρο της περιοχής Γυθείου και ιερούργησε συμπαριστούμενος από τον πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Γυθείου και τον ιεροδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή...
08 Ιουλίου, 2019 - 22:29
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2019 - 22:30

Στο Σιδηρόκαστρο Μάνης ο Μητρ. κ. Χρυσόστομος

Διαδώστε:
Στο Σιδηρόκαστρο Μάνης ο Μητρ. κ. Χρυσόστομος

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης μετέβη χθές, Κυριακή 7 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον ομώνυμο εορτάζοντα Ι.Ναό της Αγίας Κυριακής στο χωριό Σιδηρόκαστρο της περιοχής Γυθείου και ιερούργησε συμπαριστούμενος από τον πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Γυθείου και τον ιεροδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή μίλησε για την Πρόνοια του Θεού προς την άλογη κτίση και την κορωνίδα της Δημιουργίας, τον άνθρωπο. Μετά την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και την τέλεση της αρτοκλασίας προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο ο επίτιμος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου ‘’Η Αγία Κυριακή’’ και συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Αριστομένης Δαμιανάκος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Γ. Μπουτσικάρης. Ο Σεβ. εξήγγειλε υποτροφίες για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου καταχειροκροτούμενος από τους πιστούς χριστιανούς.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προσκληθείς μετέβη με τη συνοδεία στην οικία του κ. Δημητρίου Μαστακούρη, ο οποίος διετέλεσε chef του Πρίγκηπος της Ελλάδος Πέτρου (+1980), εγγονός του Βασιλέως Γεωργίου Α’ και είχε συζήτηση μαζί του για ιστορικά θέματα. Τέλος, επεσκέφθηκε και άλλα αξιοθέατα της Κοινότητας και ευλόγησε τους κατοίκους οι οποίοι εξέφρασαν ποικιλοτρόπως την χαρά τους για την επίσκεψη αυτή του Ποιμενάρχου τους.

μ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων