29/03/2024 29/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ παρέστη την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Αγίας Τριάδος, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ορθή διαχείριση και τους τρόπους προστασίας από κινδύνους με την χρήση του Διαδικτύου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Αν. Μάνης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...
29 Μαρτίου, 2024 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2024 - 18:52

Συμμετοχή του Μητροπολίτη Μάνης σε εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Διαδώστε:
Συμμετοχή του Μητροπολίτη Μάνης σε εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ παρέστη την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Αγίας Τριάδος, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ορθή διαχείριση και τους τρόπους προστασίας από κινδύνους με την χρήση του Διαδικτύου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Αν. Μάνης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Η τεχνολογία είναι καλή για τον άνθρωπο. Αλλά η χρήση της χρειάζεται πολύ προσοχή. Δεν πρέπει αυτή να κυβερνά τον άνθρωπο, να διαμορφώνει το ήθος του. Χρειάζονται όρια. Και μη φοβόμαστε τα όρια, το όχι. Και τα όρια είναι εκδήλωση της ελευθερίας μας. Έτσι, θα χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο, αλλά θα υπάρχει παράλληλα και η σύνεση, η φρονιμάδα, η διάκριση. Να θυμάστε την κρησάρα, δηλαδή το κόσκινο, το σκεύος του νοικοκυριού που μ’ αυτό διαλέγουμε το αλεύρι από τα πίτουρα. Το ένα το κρατάμε, το αλεύρι, το καλό, το άλλο το πετάμε, τα πίτουρα. Έτσι και με το Διαδίκτυο. Χρειάζεται πολύ προσοχή πως το χρησιμοποιούμε. Να βοηθήσουμε σ’ αυτό το σημείο τα παιδιά μας. Οι γονείς να δείχνουν ενδιαφέρον.»

Και ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την όλη και αξιόλογη αυτή εκδήλωση τονίζοντας:

«Ο Ντοστογιέφσκυ έλεγε ότι χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται. Λοιπόν, καλή η πρόληψη και η καταστολή, αλλά μη ξεχνάμε από την ζωή των παιδιών και τον θεϊκό παράγοντα.»

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου κα Γυπαράκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Τσιγαρίδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Πολίτης, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδεσης Λακωνίας κα Λιακοπούλου και πλήθος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων