26/07/2021 26/07/2021 Την ένδοξη και θαυματουργό Οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Παρασκευή τίμησε η Ι. Μητρόπολη Μάνης και στον ομώνυμο Ι. Ναό στην Καρδαμύλη, ένα ναό που κτίτωρ είναι ο Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. επ. τιμή κ. Σωκράτης Λεκέας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον π. Ιωάννη Κουρεντζή, Αρχιερατικό Επίτροπο Λεύκτρου και τον...
26 Ιουλίου, 2021 - 12:59

Το απολυτίκιο της Αγίας Παρασκευής ανέλυσε ο Μητροπολίτης Μάνης

Διαδώστε:
Το απολυτίκιο της Αγίας Παρασκευής ανέλυσε ο Μητροπολίτης Μάνης

Την ένδοξη και θαυματουργό Οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Παρασκευή τίμησε η Ι. Μητρόπολη Μάνης και στον ομώνυμο Ι. Ναό στην Καρδαμύλη, ένα ναό που κτίτωρ είναι ο Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. επ. τιμή κ. Σωκράτης Λεκέας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον π. Ιωάννη Κουρεντζή, Αρχιερατικό Επίτροπο Λεύκτρου και τον αρχιδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Στο θείο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το δύσκολο σε έννοια Απολυτίκιο της Αγίας Παρασκευής. Έδωσε έμφαση στην προετοιμασία μας για την είσοδό μας στον Παράδεισο, συνδυάζοντας την φράση του Απολυτικίου «εις κατοικίαν κεκλήρωσαι» με τον λόγο του Χριστού «εν τη οικία του πατρός μου μοναί πολλαί εισίν» (Ιω. 14,2). Και κατέληξε λέγοντας: «Ο Χριστός μας, ως Πρωτοπόρος μας έχει ανοίξει τις κλεισμένες πύλες της Βασιλείας του Θεού και μας έχει ετοιμάσει τόπον διαμονής μας στον Παράδεισο. Εκεί βρίσκονται όλοι οι άγιοι και η Αγία Παρασκευή που εορτάζουμε και μας περιμένει στην ουράνια κατοικία».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων: π. Νίκωνος Χαρέα Ιεροκήρυκος, καταγομένου εκ Δυτ. Μάνης (Γαιτσές) και των κτιτόρων Βασιλικής και Ελένης (Λεκέα).

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων