28/10/2022 28/10/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ τέλεσε την επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία των πολιτικών, εισαγγελικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών, ως επίσης και την επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της πόλεως και στη συνέχεια παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση, ως και των Συλλόγων, και του Μηχανοκίνητου Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου. Το...
28 Οκτωβρίου, 2022 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2022 - 17:35

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Μάνης στον εορτασμό της Εθνικής Επέτειου στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Το μήνυμα του Μητροπολίτη Μάνης στον εορτασμό της Εθνικής Επέτειου στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ τέλεσε την επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία των πολιτικών, εισαγγελικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών, ως επίσης και την επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της πόλεως και στη συνέχεια παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση, ως και των Συλλόγων, και του Μηχανοκίνητου Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου.

Το Μήνυμα του Μητροπολίτη Μάνης

«Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Το 1940 για το Ελληνικό Έθνος είναι μία κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη ζωή του, που συνοψίζεται σε μία λέξη: «ΟΧΙ». Όχι, δεν παραδίδουμε την πατρίδα μας, την Ελλάδα σε κανένα. Και έγραψαν οι πρόγονοί μας αυτοί ένδοξη ιστορία. Πολέμησαν, αμύνθηκαν, πόνεσαν, πείνασαν, έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος ευλόγησε και η Εκκλησία στάθηκε φύλακας άγγελος ολάκερου του πονεμένου λαού. Οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες πολέμησαν στα βουνά μεσ΄ το χιονιά. Οι Ελληνίδες «πολέμησαν» και αυτές με την βελόνα και την προσευχή πλέκοντας μάλλινα και κουβαλώντας πολεμοφόδια στις πλαγιές της Πίνδου.

Οι Πανέλληνες, μια ψυχή τραγουδούσαν για ελευθερία και νίκη της πατρίδος.

Αλήθεια, πόσο σωστό είναι ότι «τίποτε δεν είναι περισσότερο τιμητικό από το να λέγεται κανείς Έλλην»!

Περισσότερες φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων