29/10/2023 29/10/2023 Αγρυπνία τελέσθηκε Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας Γοργοϋπηκόου (Γρηγορούσης) στο κέντρο της Τριπόλεως επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πλήθος Χριστιανών προσήλθαν στην Ιερά Ακολουθία για να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο, που σκέπει εσαεί τον ευλογημένο λαό και το Έθνος μας. Στο τέλος της Λειτουργίας εψάλη Μνημόσυνο για...
29 Οκτωβρίου, 2023 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2023 - 7:22

Η εορτή της Αγίας Σκέπης και της 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Σκέπης και της 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη

Αγρυπνία τελέσθηκε Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας Γοργοϋπηκόου (Γρηγορούσης) στο κέντρο της Τριπόλεως επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Πλήθος Χριστιανών προσήλθαν στην Ιερά Ακολουθία για να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο, που σκέπει εσαεί τον ευλογημένο λαό και το Έθνος μας.

Στο τέλος της Λειτουργίας εψάλη Μνημόσυνο για τους Ήρωες του Έπους του 1940.

Το Σάββατο 28η Οκτωβρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέσθηκε ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Παρέστησαν εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου, οι αρχές της Περιφέρειας και του Δήμου, καθώς και των ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της εκπαιδεύσεως.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την κ. Ελένη Τζανή Καθηγήτρια Φιλόλογο.

Εν συνεχεία εψάλη Τρισάγιο στο Μνημείο των Αρχιερέων και Προκρίτων, κατατέθησαν στέφανοι, κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Τριπόλεως.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση από τους Μαθητές, τον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων