16/08/2023 16/08/2023 Την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου τελείται μεγάλη θρησκευτική και εμπορική πανήγυρη στον ανακαινισμένο Βυζαντινό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Επισκοπή Τεγέας. Κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο η περιοχή της Τεγέας στην Αρκαδία μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης πολλών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Στην καρδιά του πάρκου της Παλαιάς Επισκοπής σε έναν ειδυλλιακό χώρο, που σκεπάζεται από...
16 Αυγούστου, 2023 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2023 - 11:08

Η μεγάλη θρησκευτική και εμπορική πανήγυρη της Τεγέας στην Αρκαδία

Διαδώστε:
Η μεγάλη θρησκευτική και εμπορική πανήγυρη της Τεγέας στην Αρκαδία

Την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου τελείται μεγάλη θρησκευτική και εμπορική πανήγυρη στον ανακαινισμένο Βυζαντινό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Επισκοπή Τεγέας.

Κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο η περιοχή της Τεγέας στην Αρκαδία μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης πολλών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Στην καρδιά του πάρκου της Παλαιάς Επισκοπής σε έναν ειδυλλιακό χώρο, που σκεπάζεται από αιωνόβια πλατάνια και συνορεύει με πολύ σπουδαία μνημεία της Τεγεατικής αρχαιότητας, ο Τεγεατικός Σύνδεσμος διοργανώνει την Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας.

Η εμποροπανήγυρη της Τεγέας με τη μακραίωνη ιστορία της στο βάθος των αιώνων συναντάται ήδη από την περίοδο της Φραγκοκρατίας, συνεχίζεται την περίοδο των προεπαναστατικών χρόνων μέχρι το 1821.

Χάρη στις ανιδιοτελείς και ακαταπόνητες προσπάθειες των Διοικήσεών του το πανηγύρι της Τεγέας έχει γίνει ένα από τα πιο ξακουστά και οργανωμένα θρησκευτικά-εμπορικά πανηγύρια της Ελλάδος με περισσότερους από 60.000 επισκέπτες ετησίως.

       

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων