26/07/2021 26/07/2021 Λαμπρά εορτάστηκε στην Τρίπολη η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στο μικρό πανέμορφο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, στο κέντρο της πόλεως, πλησίον του παλαιού Δημαρχείου. Πλήθος Χριστιανών, και ιδιαίτερα νέοι και νέες, προσέτρεξαν να λάβουν την ευλογία της Αγίας, η οποία είναι προστάτις των ματιών. Το εσπέρας της εορτής, 25 Ιουλίου 2021,...
26 Ιουλίου, 2021 - 22:14
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 22:19

Στους δρόμους της πόλης οι Τριπολιτσιώτες για την Αγία Παρασκευή

Διαδώστε:
Στους δρόμους της πόλης οι Τριπολιτσιώτες για την Αγία Παρασκευή

Λαμπρά εορτάστηκε στην Τρίπολη η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στο μικρό πανέμορφο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, στο κέντρο της πόλεως, πλησίον του παλαιού Δημαρχείου.

Πλήθος Χριστιανών, και ιδιαίτερα νέοι και νέες, προσέτρεξαν να λάβουν την ευλογία της Αγίας, η οποία είναι προστάτις των ματιών.

Το εσπέρας της εορτής, 25 Ιουλίου 2021, τελέσθηκαν οι ιερές Ακολουθίες του Αγιασμού, του Εσπερινού και της ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν της Αγίας.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον μικρό ναίσκο, μαζί με τους πιστούς, συμπροσευχήθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος, κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ομίλησε για την τιμωμένη Αγία και ευχήθηκε στους συνεορταστάς πλούσια τη χάρη και την ευλογία της.

ΠΗΓΗ: ΧΑΜπίτας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων