30/05/2022 30/05/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Βασιλευούσης των πόλεων πραγματοποίησε την Κυριακή, 29 Μαΐου στις 20:30, στον αύλειο χώρο της Τσανακλείου Σχολής, εκδήλωση μνήμης με τίτλο: «Η Πόλις εάλω, 29 Μαΐου 1453». Η Χορωδία του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο...
30 Μαΐου, 2022 - 20:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 20:00

Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Διαδώστε:
Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Βασιλευούσης των πόλεων πραγματοποίησε την Κυριακή, 29 Μαΐου στις 20:30, στον αύλειο χώρο της Τσανακλείου Σχολής, εκδήλωση μνήμης με τίτλο: «Η Πόλις εάλω, 29 Μαΐου 1453».

Η Χορωδία του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο Πενέτη και συνοδεία πιάνου την κα Μεταξία Πατρωνίδου απέδωσαν ύμνους και τραγούδια και απήγγειλαν αναγνώσματα σχετικά με την αποφράδα ημέρα κατά την οποία ακούστηκε η κραυγή «Εάλω η Πόλις» και η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε στους Οθωμανούς κατακτητές.

Η οφειλόμενη τιμή στον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο, τον Παλαιολόγο και τους συν αυτώ αναιρεθέντες πατέρες και αδελφούς μας, Κληρικούς και Λαϊκούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα Ιερά και τα Όσια του Γένους μας, αποτελεί ιερό καθήκον όλων μας.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων