07/06/2023 07/06/2023 Τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Οσιο­παρθενομάρτυρος Αναστασίας, της Ρωμαίας, εκ της Ιεράς και Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους υποδέχτηκαν χθες, Τρίτη, 6η Ιουνίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής, ο Μητροπολίτης Μαρεωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων με τον ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο Λαό της Μητροπόλεως. Εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός...
07 Ιουνίου, 2023 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 11:28

Η Κομοτηνή υποδέχθηκε ιερά λείψανα της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας

Διαδώστε:
Η Κομοτηνή υποδέχθηκε ιερά λείψανα της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας

Τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Οσιο­παρθενομάρτυρος Αναστασίας, της Ρωμαίας, εκ της Ιεράς και Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους υποδέχτηκαν χθες, Τρίτη, 6η Ιουνίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής, ο Μητροπολίτης Μαρεωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων με τον ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο Λαό της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιω­τάτου Ποιμενάρχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου υπάρχουν μοναδικά κειμήλια. Ευαγγέλια, σταυροί, εγκόλπια, χρυσόβουλα, ιερά άμφια και πολλά άλλα. Σημαντικότατο κειμήλιο αποτελεί ο χρυσοκέντητος επιτάφιος του 16ου αιώνα.

Ανάμεσα στο ιερά λείψανα υπάρχουν τα λείψανα των τριών προστατών της Μονής, τμήμα του Τιμίου Σταυρού καθώς και οι λειψανοθήκες των δυο θαυματουργών Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, αλλά και εκείνες που φυλάσσουν το δεξί χέρι του Γρηγορίου του Θεολόγου καθώς και άκρα της Αγίας και Μάρτυρος Αναστασίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων