30/05/2024 30/05/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως της Βασιλευούσης των πόλεων, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 29 Μαϊου, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, σχετική Εκδήλωση Μνήμης. Η Χορωδία του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως, με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο Πενέτη και σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, απέδωσαν ύμνους...
30 Μαΐου, 2024 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2024 - 9:48

Κομοτηνή: Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Κομοτηνή: Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως της Βασιλευούσης των πόλεων, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 29 Μαϊου, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, σχετική Εκδήλωση Μνήμης.

Η Χορωδία του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως, με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο Πενέτη και σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, απέδωσαν ύμνους και τραγούδια και απήγγειλαν αναγνώσματα σχετικά με την αποφράδα αυτήν ημέρα, κατά την οποία ακούστηκε η κραυγή «Εάλω η Πόλις» και η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε στους Οθωμανούς κατακτητές.

“Η οφειλόμενη τιμή προς τον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο, τον Παλαιολόγο και τους συν αυτώ αναιρεθέντες πατέρες και αδελφούς μας, Κληρικούς και Λαϊκούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα Ιερά και τα Όσια του Γένους μας, αποτέλεί ιερό καθήκον όλων μας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων