26/10/2020 26/10/2020 Την Δευτέρα, 26-10-2020, Εορτή του Αγίου Μεγαλο­μάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Καλλίστης και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Κωνσταντίνου Δαβάνη, εγγάμου και πατρός ενός τέκνου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του εξήρε τις αξίες που απορρέουν από τον βίο...
26 Οκτωβρίου, 2020 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2020 - 20:46

Μητρ. Μαρωνείας σε νέο κληρικό: «Να διακονείς τους πιστούς με αμέτρητη αγάπη»

Διαδώστε:
Μητρ. Μαρωνείας σε νέο κληρικό: «Να διακονείς τους πιστούς με αμέτρητη αγάπη»

Την Δευτέρα, 26-10-2020, Εορτή του Αγίου Μεγαλο­μάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Καλλίστης και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Κωνσταντίνου Δαβάνη, εγγάμου και πατρός ενός τέκνου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του εξήρε τις αξίες που απορρέουν από τον βίο και το Μαρτύριο του εορταζομένου Αγίου και στη συνέχεια απηύθυνε πατρικές νουθεσίες προς τον νεοχειροτονηθέντα και τον προέτρεψε να λειτουργεί στο Άγιον Θυσιαστήριον με αγάπη και φόβον Θεού και να διακονεί τους πιστούς με αμέτρητη αγάπη, ένθερμο ζήλο, αφοσίωση, σύνεση και ταπείνωση.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού, αιδεσιμ. Πρεσβύτερο Ιωάννη Δημητρόπουλο σε Οικονόμο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων