05/01/2021 05/01/2021 Έναν ξύλινο, λυόμενο οικίσκο παραχώρησε στο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ενορίας, των ενοριτών και του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής «έως σήμερα η ενορία της Ξυλαγανής δεν διέθετε δική της αίθουσα εκδηλώσεων και συναντήσεις όπως για κατηχητικό, κλπ, δράσεις που...
05 Ιανουαρίου, 2021 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2021 - 11:16

Νέα «στέγη» για τους πιστούς στην Ξυλαγανή

Διαδώστε:
Νέα «στέγη» για τους πιστούς στην Ξυλαγανή

Έναν ξύλινο, λυόμενο οικίσκο παραχώρησε στο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ενορίας, των ενοριτών και του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής «έως σήμερα η ενορία της Ξυλαγανής δεν διέθετε δική της αίθουσα εκδηλώσεων και συναντήσεις όπως για κατηχητικό, κλπ, δράσεις που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή. Παράλληλα, η ενορία δεν διέθετε ένα χώρο, εκτός ναού, για να εργάζεται ο εφημέριος και για την διεκπεραίωση των εργασιών της εκκλησιαστικής επιτροπής. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του οικίσκου και της λειτουργικής μορφής που πήρε χάρη στις άοκνες προσπάθειες του εφημέριου Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Τσιναρέλη, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και πολλών ενοριτών, η αίθουσα έχει παραδοθεί πλέον για χρήση στους πιστούς και στην κοινωνία της Ξυλαγανής».

Την Κυριακή 3/01 ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων, ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντ. Χαριτόπουλος και ο εφημέριος του ναού π. Χρυσόστομος επισκέφθηκαν τον οικίσκο και απέκτησαν προσωπική άποψη και για τις δυνατότητες της περαιτέρω αξιοποίησής του, όπως γίνεται γνωστό στην ανακοίνωση.

Πηγή: xronos.gr

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων