17/06/2024 17/06/2024 Το απόγευμα της Κυριακής, 16 Ιουνίου, τελέσθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ευγενίου Νέας Ρωμανίας (Πετρωτών) η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος.  Στη σύναξη αυτή μετείχαν πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαππών, ο Πρόεδρος και Μέλη του Συνδέσμου Ποντίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...
17 Ιουνίου, 2024 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2024 - 23:26

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Το απόγευμα της Κυριακής, 16 Ιουνίου, τελέσθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ευγενίου Νέας Ρωμανίας (Πετρωτών) η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος. 

Στη σύναξη αυτή μετείχαν πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαππών, ο Πρόεδρος και Μέλη του Συνδέσμου Ποντίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πλήθος προσκυνητών.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π.Τιμόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στο μαρτύριο του αίματος του εκ Τραπεζούντος Αγίου, ενώ κατακλείοντας προσκάλεσε τους παρισταμένους να μιμηθούν το παράδειγμα του Αγίου Ευγενίου, καθώς ο Θεός τον τίμησε ιδιαιτέρως, αφού του έδωσε τη δύναμη και τη χάρη να επιτελεί θαυμαστά γεγονότα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων