12/06/2019 12/06/2019 Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής τιμώντας την επέτειο της Αλώσεως παρουσίασε την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Εκκλησιαστικού Μουσείου τη δραματοποιημένη παράσταση «Πήραν την Πόλη, πήραν την», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου. Το επικό βυζαντινό αφήγημα πρωτοκυκλοφόρησε το 1996 και ζωντανεύει τις τελευταίες ημέρες της Βυζαντινής...
12 Ιουνίου, 2019 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2019 - 22:26

Δείτε την συγκινητική παράσταση για την άλωση της Πόλης από τη Μητρόπολη Κομοτηνής: «Πήραν την Πόλη, πήραν την»

Διαδώστε:
Δείτε την συγκινητική παράσταση για την άλωση της Πόλης από τη Μητρόπολη Κομοτηνής: «Πήραν την Πόλη, πήραν την»

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής τιμώντας την επέτειο της Αλώσεως παρουσίασε την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Εκκλησιαστικού Μουσείου τη δραματοποιημένη παράσταση «Πήραν την Πόλη, πήραν την», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου.

Το επικό βυζαντινό αφήγημα πρωτοκυκλοφόρησε το 1996 και ζωντανεύει τις τελευταίες ημέρες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τις πενήντα επτά ημέρες πολιορκίας της Βασιλεύουσας έως την Άλωση.

Δείτε ολόκληρη την παράσταση:

Με τη δύναμη του ποιητικού ενορατικού λόγου, αλλά και με αναλυτική διείσδυση και θέση έναντι της ιστορίας, η συγγραφέας δίνει την ύστατη αγωνία, τον ύστατο αγώνα, που στάθηκε ορόσημο στη νεότερη ιστορία του ελληνισμού, και με μυθικό άξονα τον ήρωά της, Πορφύριο, δίνει την οδυνηρή περιπέτεια του ελληνισμού μετά την καταστροφή.

Στο χώρο του Εκκλησιαστικού μουσείου, που τους χαροποιεί ότι γίνονται έργα ανακαίνισης μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας, έχουν την ευκαιρία για ακόμα μια χρονιά να τιμήσουν και την ημέρα, αλλά και να μεταφέρουν την ιστορία στις νεότερες γενιές, σημείωσε ο Μητροπολίτης.

«Μαθαίνοντας αυτή την ιστορία, οι νέες γενιές θα μάθουν από αυτή, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος στο σήμερα και στο αύριο», τόνισε, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, για να συμπληρώσει πως «η Εκκλησία έχει ιερό χρέος να τιμά και να θυμάται αυτά τα γεγονότα. Έτσι και σήμερα εμείς, για την αγάπη μας στην πατρίδα, τα ιδανικά μας, τα ηθικά μας πλούτη πρέπει να αγωνιστούμε να μην τα παραδώσουμε, αλλά να είναι αυτά που κοσμούν και θα μεταλαμπαδεύουμε σε όλο τον κόσμο από το ήθος μας με αξιοπρέπεια, σεβασμό και αγάπη προς τους πάντες» ανέφερε, συγχαίροντας για την προσπάθειά του το θεατρικό εργαστήριο της Μητροπόλεως.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων