19/12/2018 19/12/2018 “Τα ράσα είναι μαύρα γιατί ο Ιερέας δε ζει για τον εαυτό του. Πρέπει να ζει το μαρτύριο. Να σηκώνει τον Σταυρό του και να γίνεται διάφανος τόσο, ώστε ο λαός να βλέπει τον Χριστό μέσα από αυτόν” δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, στο πλαίσιο των εορτίων του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου...
19 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2018 - 8:24

Μητρ. Μεσογαίας: “Ο Ιερέας πρέπει να είναι διάφανος”

Διαδώστε:
Μητρ. Μεσογαίας: “Ο Ιερέας πρέπει να είναι διάφανος”

“Τα ράσα είναι μαύρα γιατί ο Ιερέας δε ζει για τον εαυτό του. Πρέπει να ζει το μαρτύριο. Να σηκώνει τον Σταυρό του και να γίνεται διάφανος τόσο, ώστε ο λαός να βλέπει τον Χριστό μέσα από αυτόν” δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, στο πλαίσιο των εορτίων του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Οδού Αχαρνών. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε πρόσθεσε ότι ο Ιερέας πρέπει να  “βιώσει το μαρτύριο της ταπείνωσης όπως τη βίωσε Ο Κύριος λίγο πριν το Πάθος Του. Όπως Εκείνος έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, έτσι και οι ιερείς θα πλένουν τις ψυχές των Χριστιανών. Να βιώσει την αγάπη στο απόλυτο μέγεθος”.

Τέλος προέτρεψε το λαό να αγαπά τους ιερείς και να προσεύχονται να ανταποκρίνονται στην ιεροσύνη τους.  Στη συνέχεια ακολούθησε Ενοριακό Αρχονταρίκι όπου απάντησε σε πνευματικές απορίες των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων