08/05/2023 09/05/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος χοροστάτησε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη Μνήμη του Ευαγγελιστού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό στον Γέρακα Αττικής. Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εκάρη Μεγαλόσχημος Μοναχός σε Ιερό Κελί του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Άγιο Όρος, αναφέρθηκε και στο συγγραφικό έργο του...
08 Μαΐου, 2023 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2023 - 1:38

Μεσογαίας Νικόλαος: «Να καλλιεργήσουμε την αγάπη προς τον πλησίον»

Διαδώστε:
Μεσογαίας Νικόλαος: «Να καλλιεργήσουμε την αγάπη προς τον πλησίον»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος χοροστάτησε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη Μνήμη του Ευαγγελιστού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό στον Γέρακα Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εκάρη Μεγαλόσχημος Μοναχός σε Ιερό Κελί του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Άγιο Όρος, αναφέρθηκε και στο συγγραφικό έργο του Αγίου, ο οποίος όπως είπε «συνέγραψε πέντε από τα εικοσιεπτά βιβλία της Καινής Διαθήκης, το τέταρτο Ευαγγέλιο, τρεις Καθολικές Επιστολές και το βιβλίο της Αποκαλύψεως…».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την «αγάπη προς τον πλησίον», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο πλησίον είναι εικόνα Θεού. Πως θα αγαπήσουμε τον Χριστό που δεν  βλέπουμε, αν δεν αγαπήσουμε τον πλησίον που βλέπουμε! Πλησίον δεν είναι ο συμπαθής  προς εμάς άνθρωπος. Πλησίον είναι και αυτός που μας έχει αδικίσει, που είναι δύστροπος, που μας έχει συκοφαντήσει… Αν τηρούμε όλες τις εντολές του Χριστού και δεν αγαπούμε τον πλησίον, στο κενό είναι όλος ο πνευματικός αγώνας μας».

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων