25/05/2023 25/05/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος χοροστάτησε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, της Εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό στην Ραφήνα Αττικής. Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος Η περιφορά της Ιεράς Εικόνας έγινε πέριξ του Ιερού Ναού, όπως γίνεται κατά την τελετή των εγκαινίων αυτού....
25 Μαΐου, 2023 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2023 - 9:41

Μεσογαίας Νικόλαος: “O άνθρωπος έχει αιώνια προοπτική”

Διαδώστε:
Μεσογαίας Νικόλαος: “O άνθρωπος έχει αιώνια προοπτική”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος χοροστάτησε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, της Εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό στην Ραφήνα Αττικής.

  • Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Η περιφορά της Ιεράς Εικόνας έγινε πέριξ του Ιερού Ναού, όπως γίνεται κατά την τελετή των εγκαινίων αυτού. Ο Σεβασμιώτατος, τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του προς τους πιστούς:

<<… δεν είμαστε βιολογικά όντα που ζυγίζουμε μερικά κιλά και θα ζήσουμε λίγα χρόνια σε αυτόν τον κόσμο, αλλά ο κάθε ένας μας, κρατάει, μέσα στο σκεύος της φυσικής του υπάρξεως που λέγεται σώμα, τον τον θησαυρό της αδαμαντίνης ψυχής, ο οποίος εκφράζεται μέσα από το αυτεξούσιο του, το οποίο και καλείται να το προστατεύσει και μέσα από αυτό, να βλέπει τον προορισμό του… να βλέπει πίσω από τον θάνατό του!

Δεν τελειώνει ( ο άνθρωπος ) καθώς σφραγίζονται τα μάτια του σ΄αυτή τη ζωή, αλλά ξανοίγεται στον κόσμο της Βασιλείας του Θεού, με αιώνια προοπτική…>>.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους, Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων