22/04/2019 22/04/2019 Στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασιλίσσης Ραφήνας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Στο κήρυγμά του κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ανέφερε, μεταξύ άλλων, “Τίθενται λοιπόν ορισμένα ερωτήματα πολύ βασικά για τη ζωή του καθενός μας. Μέσα στην όλη “ψευτιά” αυτού του κόσμου,...
22 Απριλίου, 2019 - 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2019 - 21:55

Το “σύστημα” προσπαθεί να μας γκρεμίσει την πίστη

Διαδώστε:
Το “σύστημα” προσπαθεί να μας γκρεμίσει την πίστη

Στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασιλίσσης Ραφήνας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Στο κήρυγμά του κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ανέφερε, μεταξύ άλλων, “Τίθενται λοιπόν ορισμένα ερωτήματα πολύ βασικά για τη ζωή του καθενός μας. Μέσα στην όλη “ψευτιά” αυτού του κόσμου, στις παραποιητικές πληροφορίες και στον αποπροσανατολισμό των ενδιαφερόντων μας, ακούγεται πολύ παράξενο- δεν είμαστε συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο- ένα προσκλητήριο συμπόρευσης, όχι σε καλοπέραση, αλλά σε Γολγοθά ή στο να σηκώσουμε Σταυρούς και όχι απλώς να είναι κάτι ελαφρύ και χαρούμενο η πορεία της ζωής μας”, ενώ  στη συνέχεια επισήμανε με έμφαση, “Πιστέψτε στην Ανάσταση, όλο το “σύστημα” προσπαθεί να μας γκρεμίσει αυτή την πίστη στην Ανάσταση διογκώνοντας τη λογική και αποδυναμώνοντας την πίστη”.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος συνεχίζοντας τον λόγο του είπε, “Δεν είναι μαστίγια οι εντολές αλλά είναι οδοδείκτες πορείας για να ζήσει ο καθένας μας πνευματικά”, ενώ για τους διωγμούς που υφίστανται οι Χριστιανοί στις ημέρες μας υπογράμμισε, “Στην εποχή που ζούμε έχουμε ένα νέου τύπου διωγμού και του Χριστιανισμού γενικότερα αλλά και της πίστης. Υπάρχει μία ανεξήγητη πολεμική να μας πουλάνε ένα παραμύθι απιστίας -είναι μεγάλο παραμύθι η απιστία- όλο αυτό να παρουσιάζεται έτσι δομημένο με μία επιστημονικοφανή επιχειρηματολογία, με μία λογικοφανή παρουσίαση και έκθεση των πραγμάτων τόσο που να μας γκρεμίζει τελικά την πίστη μας”, ενώ κατέληξε λέγοντας, “Για αυτό ερχόμαστε ως βιολογικά όντα σε αυτό τον κόσμο για να μπορέσουμε να ζήσουμε πνευματικά και η πνευματική ζωή έχει αυτή την πορεία, από τον Γολγοθά διά του Χριστού περνάμε στην εμπειρία της Αναστάσεως”. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε Αναστάσιμες λαμπάδες στους πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων