27/02/2021 27/02/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ανακοίνωσε ότι από 25 Φεβρουαρίου ως και 6 Μαρτίου λαμβάνει αιτήματα κατ’ απαίτηση παρακολούθησης (on demand) του έργου «Ο Γάμος του Καραχμέτη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» (https://galilee.gr/). Προβολή και εισιτήρια ΕΔΩ: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/o-gamos-tou-karahmeti/ Η ιστορία του διηγήματος λαμβάνει χώρα...
27 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2021 - 21:31

«Ο Γάμος του Καραχμέτη» σε on demand παρακολούθηση

Διαδώστε:
«Ο Γάμος του Καραχμέτη» σε on demand παρακολούθηση

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ανακοίνωσε ότι από 25 Φεβρουαρίου ως και 6 Μαρτίου λαμβάνει αιτήματα κατ’ απαίτηση παρακολούθησης (on demand) του έργου «Ο Γάμος του Καραχμέτη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» (https://galilee.gr/).

Προβολή και εισιτήρια ΕΔΩ: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/o-gamos-tou-karahmeti/

Η ιστορία του διηγήματος λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Κουμπής, ένας από τους προεστούς του χωριού και φίλος του Τούρκου ναυάρχου, μετά από δεκαπέντε έτη στείρου γάμου με τη Σεραϊνώ φλέγεται από την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά. Το σχέδιό του είναι να απαγάγει τη γειτόνισσά του, τη Λελούδω, που είναι μόλις τριάντα ετών και να δωροδοκήσει ένα παπά ή να τον βιάσει με φοβέρα να τους στεφανώσει. Το τέλος της ιστορίας αναδεικνύει τη Σεραϊνώ, τη γυναίκα του, σε Αγία ψυχή και την προβάλει σαν παρήγορη μαρτυρία για τη δυνατότητα εξαγιασμού του βέβηλου κόσμου μας.

Πρώτη παράσταση, 15 Ιουνίου 2017 στο Παλαιό Πανεπιστήμιο, στην Πλάκα.

Στην παράσταση συνεργάστηκαν οι καραγκιοζοπαίχτες Άθως Δανέλλης και Νικόλας Τζιβελέκης με το δραμάτιο «Ο Καραγκιόζης νεκροθάπτης» του Ιωσήφ Βιβιλάκη και συμμετείχαν σπουδαστές του τμήματος θεατρικών σπουδών.

Συντελεστές

Παίζουν: Ιφιγένεια Γρίβα, Νίκος Χαλδαιάκης
Διασκευή Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου
Σκηνικά – Κοστούμια: Όλια Λαζαρίδου, Δάφνη Ρόκου
Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βιβιλάκης, Αναστασία Λιάπη, Στέλιος Βαφέας

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων