01/07/2022 01/07/2022 Στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος, απονεμήθηκαν και φέτος σε προσωπικότητες του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού και της υγείας, τα βραβεία «Λήκυθος», τα οποία θεσμοθετήθηκαν πέρυσι από την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για τη δεύτερη τελετή απονομής των βραβείων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απένειμε το βραβείο ΛΗΚΥΘΟΣ...
01 Ιουλίου, 2022 - 21:37

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας τιμήθηκε με το βραβείο «Λήκυθος Ανθρωπισμού»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας τιμήθηκε με το βραβείο «Λήκυθος Ανθρωπισμού»

Στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος, απονεμήθηκαν και φέτος σε προσωπικότητες του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού και της υγείας, τα βραβεία «Λήκυθος», τα οποία θεσμοθετήθηκαν πέρυσι από την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για τη δεύτερη τελετή απονομής των βραβείων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απένειμε το βραβείο ΛΗΚΥΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ «ΜΟΝΑΧΗ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ» στον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και το βραβείο ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ «ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ», στον κ. Θάνο Γεωργουλά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, η Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας Κ. Αδαμοπούλου, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Π. Λεονάρδου, Ε. Μπαρμπαγιάννη, Μ. Αγγελοπούλου, Χ. Αλεξανδράτος, Φ. Καλογήρου. Επίσης, παραβρέθηκαν πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η κα Γεωργία Ζώη, ο κ. Χρήστος Φωτίδης, ο κ. Αλμπέρτο Εσκενάζυ, η κα Σάρα Εσκενάζυ, ο κ. Σταύρος Παρχαρίδης, ο κ. Δήμος Μυλωνάς, η κα Νάντια Καραγιάννη και ο κ. κ. Γιάννης Δημητράς

Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, που υλοποιήθηκε μετά από σχετική πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη και την ουσιαστική συνδρομή και καθοδήγηση της Εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μ. Βιδάλη, η οποία και είχε την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης μαζί με το Αυτοτελές Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας.

Στόχος είναι να επιβραβεύονται σε ετήσια βάση από την Περιφέρεια Αττικής εκπρόσωποι από τους χώρους του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού, της υγείας, της καινοτομίας και της κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι με το έργο τους προωθούν τις ανθρωπιστικές αξίες του Ελληνισμού.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Κ. Τερζάκης. Ο κ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε την κα Βιδάλη και τα στελέχη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων για την άρτια διοργάνωση, συνεχάρη όλους τους βραβευθέντες, επισημαίνοντας πως τα βραβεία «Λήκυθος» αποτελούν πλέον έναν θεσμό ο οποίος έχει βρει την πορεία του και την αναγνώρισή του στο χώρο του πολιτισμού, της επιστήμης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Γ. Πατούλης: «Το νέο ΕΣΠΑ μας προσφέρει περισσότερα εργαλεία και μεγαλύτερους πόρους για την ανάδειξη έργων Πολιτισμού»

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης τόνισε πως σήμερα βραβεύονται «άνθρωποι με λαμπερό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο, άνθρωποι που φέρουν ως περιουσία πολύτιμες αξίες και ιδανικά, που αποτελούν πυξίδα για τη ζωή μας και διέπουν τους στόχους μας για μια καλύτερη Αττική, με διεθνή ακτινοβολία και αναπτυξιακές προοπτικές».

Αναφερόμενος στο καινούριο θέατρο «Κατίνα Παξινού» υπογράμμισε πως εδώ «από φέτος θα χτυπά η καρδιά του πολιτισμού της Αττικής, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα που προσφέρουμε ελεύθερα σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της Περιφέρειας» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Για τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και για εμένα προσωπικά, η σχέση με τον Πολιτισμό είναι ουσιώδης, ένα βασικό στοιχείο της πολιτικής μας, αλλά και του στρατηγικού σχεδιασμού μας, που επεκτείνεται σε πολλές πτυχές του έργου μας.

Είμαστε περήφανοι, γιατί με μεθοδικές κινήσεις καταφέραμε να στηρίξουμε την αποκατάσταση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που αποτελούν κτήμα της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς, να συμβάλλουμε στη λειτουργία νέων εστιών πολιτισμού, όπως το Μουσείο Νέου Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και να αποδώσουμε στο κοινό και τους επισκέπτες της Αττικής εμβληματικούς χώρους τέχνης με αναβαθμισμένες υποδομές και υπηρεσίες, όπως η Εθνική Πινακοθήκη και το Ωδείο Αθηνών.
Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς να στηρίζει το πολιτιστικό αποτύπωμα της Αττικής, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.
Η νέα Προγραμματική Περίοδος του ΕΣΠΑ 2021-2027 μας προσφέρει περισσότερα εργαλεία και μεγαλύτερους πόρους για την ανάδειξη έργων Πολιτισμού».

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι τα εξής:

ΛΗΚΥΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ «ΜΟΝΑΧΗ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ» στον Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο
ΛΗΚΥΘΟΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΥ» στην Δρα Βάσω Αποστολοπούλου, η οποία δεν ήταν εφικτό να παρευρεθεί επειδή είναι στην Αυστραλία
ΛΗΚΥΘΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» στον κύριο Σταμάτη Κριμιζή
ΛΗΚΥΘΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στον κύριο Βαγγέλη Γκιζελή
ΛΗΚΥΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΕΒΙΤΣΗΣ» στον κύριο Κώστα Γεωργουσόπουλο, ο οποίος μίλησε μέσω video
ΛΗΚΥΘΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ» στον κύριο Νίκο Φλώρο
ΛΗΚΥΘΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» στην κυρία Κέλλυ Λουφάκη, η οποία δεν ήταν εφικτό να παρευρεθεί λόγω ασθένειας
ΛΗΚΥΘΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΣΙΟΣ» στον κύριο Μάριο Φουρνάρη και στον Σύλλογο προστασίας άγριων ζώων ΑΛΚΥΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ «ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ»,το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Θάνο Γεωργουλά για το έργο του “Σουίτα Μικρά Ασία 22”
ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ»,
το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον κ.Ανδρέα Βαλάση για το έργο του
ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ – ΡΟΥΚ», το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην κα Ντιάνα Τζοβόλου για το έργο της “Μια φορά και έναν καιρό”
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΑΓΑΝΗΣ», το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην κα Ελισσάβετ Κοντού για το έργο της “Σιωπή”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων