27/01/2019 27/01/2019 Μόνον αν είσαι Καλαματιανός, ξέρεις τι σημαίνει η Υπαπαντή για εσένα. Με την παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Καλαμάτας και προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή. Στον πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων.            ...
27 Ιανουαρίου, 2019 - 19:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2019 - 19:10

Η Καλαμάτα χαίρει την Υπαπαντή της

Διαδώστε:
Η Καλαμάτα χαίρει την Υπαπαντή της

Μόνον αν είσαι Καλαματιανός, ξέρεις τι σημαίνει η Υπαπαντή για εσένα.

Με την παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Καλαμάτας και προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων.

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος από το μόνιμο θρόνο της, στο θρόνο λιτανεύσεως Αυτής.

Ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς και φανερά συγκινημένος, τους προέτρεψε να εναποθέτουν το παρόν και το μέλλον τους στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, επικαλούμενος τη Χάρη της για όσους προσπαθούν να διασπείρουν την διάσπαση και την διχόνοια στον λαό, μη σεβόμενοι την υπόσταση και την αξιοπρέπειά του.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 1η Φεβρουαρίου με την τέλεση πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού, καθώς και τη 2α Φεβρουαρίου με την τέλεση της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την μεγαλειώδη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων