26/05/2024 26/05/2024 Στην τοπική κοινότητα Αμφείας, του Δήμου Καλαμάτας, μετέβη το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου, 26ης Μαΐου 2024,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέσει την Ακολουθία επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης, στο εκ βάθρων ανακαινισμένο παρεκκλήσιο του χωριού, τιμώμενο επ’ ονόματι του Προφήτου Ηλία και της Αγίας Τριάδος. Μετά το πέρας του Όρθρου ο...
26 Μαΐου, 2024 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2024 - 13:37

Ακολουθία επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης τέλεσε ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Διαδώστε:
Ακολουθία επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης τέλεσε ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Στην τοπική κοινότητα Αμφείας, του Δήμου Καλαμάτας, μετέβη το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου, 26ης Μαΐου 2024,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέσει την Ακολουθία επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης, στο εκ βάθρων ανακαινισμένο παρεκκλήσιο του χωριού, τιμώμενο επ’ ονόματι του Προφήτου Ηλία και της Αγίας Τριάδος.

Μετά το πέρας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης, πλαισιωμένος από τον εφημέριο της κοινότητας Αμφείας Αρχιμανδρίτη Νεόφυτο Σαχλά, τον εφημέριο της πλησιόχωρης ενορίας του Αγρίλου π. Ιωάννη Κάργα και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο, ενώ την ευταξία της Ακολουθίας υπηρέτησε με τάξη και μεγαλοπρέπεια ο Αρχιμ. Αλέξιος Σαραντόπουλος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τιμώντας την ιερατική διακονία του π. Ιωάννη Κάργα του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευαρέσκειά του προς τον εφημέριο της ενορίας της Αμφείας π. Νεόφυτο για την ανακαίνιση του παρεκκλησίου το οποίο χρονολογείται από το έτος 1900.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων