24/05/2021 24/05/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, συνεχίζοντας την υλοποίηση των προγραμματισμένων επετειακών εκδηλώσεων, παρουσιάζει το προσεχές Σάββατο 29 Μαΐου 2021 στις 18:00, την προγραμματισμένη Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Η προσφορά του Ορθόδοξου Μοναχισμού στην παιδεία και στον πολιτισμό του Γένους, με ιδιαίτερη έμφαση...
24 Μαΐου, 2021 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 16:20

Επιστημονική Ημερίδα για την προσφορά του Ορθόδοξου μοναχισμού στο Γένος

Διαδώστε:
Επιστημονική Ημερίδα για την προσφορά του Ορθόδοξου μοναχισμού στο Γένος

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, συνεχίζοντας την υλοποίηση των προγραμματισμένων επετειακών εκδηλώσεων, παρουσιάζει το προσεχές Σάββατο 29 Μαΐου 2021 στις 18:00, την προγραμματισμένη Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Η προσφορά του Ορθόδοξου Μοναχισμού στην παιδεία και στον πολιτισμό του Γένους, με ιδιαίτερη έμφαση στην Μεσσηνία».

Για το συγκεκριμένο θέμα θα ομιλήσουν δύο ειδικοί επιστήμονες:

α) ο κ. Νικόλαος Τόμπρος, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, με θέμα: «Η συμβολή των Μονών της Ελλάδος και ιδιαιτέρως της Μεσσηνίας στην Επανάσταση του 1821»

β) ο κ. Ιωάννης Μπουγάς, Θεολόγος, Δρ Νεωτέρας Ελληνικής Ιστορίας και Φιλοσοφίας, με θέμα: «Η προσφορά των Μονών της Μεσσηνίας στην παιδεία των Ελλήνων κατά την Επανάσταση του 1821 και μετά από αυτήν».

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, η Ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά, από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube, με τίτλο: Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Εορτασμός 200 Ετών.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων