21/05/2022 21/05/2022 Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο ομώνυμος περικαλλής Ενοριακός Ιερός Ναός της πόλεως της Καλαμάτας, στον οποίον, κατά την παραμονή της εορτής, έλαβε χώρα η υποδοχή του αποτμήματος του Τιμίου Ξύλου και των τμημάτων...
21 Μαΐου, 2022 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 13:05

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο ομώνυμος περικαλλής Ενοριακός Ιερός Ναός της πόλεως της Καλαμάτας, στον οποίον, κατά την παραμονή της εορτής, έλαβε χώρα η υποδοχή του αποτμήματος του Τιμίου Ξύλου και των τμημάτων εκ των ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εκ της Ιεράς Μονής Αιμυαλών, της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Σωτήριος Τζαϊλέας και Γεώργιος Τσιριγώτης, ο Οικον. Ανδρέας Γεωργακόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος, ερμηνεύοντας το γεγονός πως οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη απεικονίζονται κρατώντας τον Τίμιο Σταυρό και παραλλήλισε αυτήν την απεικόνιση με την λαϊκή ρήση ότι κάποιοι πορεύονται στη ζωή τους “με τον Σταυρό στο χέρι”. Τόνισε πως η πορεία μας στη ζωή θα πρέπει να είναι μια πορεία η οποία θα ξεχωρίζει από έργα αγάπης, πίστεως και θυσιαστικής διάθεσης, προς τους συνανθρώπους μας διά των οποίων, όπως είπε χαρακτηριστικά,  “θα αποδεικνύεται και δεν θα επιδεικνύεται η ταυτότητά μας ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί”.

Προ του πέρατος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες εκ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος και παρότρυνε τους πιστούς να συμμετάσχουν στην αυριανή εθελοντική αιμοδοσία της ενορίας, με σκοπό την προσφορά αίματος για τους συνανθρώπους μας και συνεχάρη τους εφημέριους του ναού για την μέχρι τώρα σημαντική κίνηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων