23/03/2023 23/03/2023 202 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις 23 Μαρτίου 1821, ημέρα κατά την οποία η Καλαμάτα απελευθερώθηκε πρώτη από τον Οθωμανικό ζυγό και ξεκίνησε απ’ αυτήν η Ελληνική Επανάσταση. Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας εξέδωσε δελτίο Τύπου για τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023. Αναλυτικά: Με κάθε λαμπρότητα και σε κλίμα...
23 Μαρτίου, 2023 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2023 - 21:43

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Καλαμάτας

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Καλαμάτας

202 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις 23 Μαρτίου 1821, ημέρα κατά την οποία η Καλαμάτα απελευθερώθηκε πρώτη από τον Οθωμανικό ζυγό και ξεκίνησε απ’ αυτήν η Ελληνική Επανάσταση.

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας εξέδωσε δελτίο Τύπου για τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023. Αναλυτικά:

Με κάθε λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης εορτάστηκε σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, η επέτειος απελευθερώσεως της Καλαμάτας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με την τέλεση της επισήμου Δοξολογίας στον Ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από Ιερείς της πόλεως.
Ακολούθησε η τέλεση Τρισαγίου υπέρ αναπαύσεως και μνήμης των Ηρώων πεσόντων, η κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της απελευθέρωσης και οι εκδηλώσεις περατώθηκαν με την παρέλαση Μαθητών Σχολείων και Οπλαρχηγών με τις ομάδες τους.

Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Nικόλαος Παναγιωτόπουλος, ενώ παρέστησαν Βουλευτές, εκπρόσωποι του Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων Τοπικών Φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Καλαμάτα γιόρτασε 202 χρόνια από την απελευθέρωση της

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων