23/05/2019 23/05/2019 Η Καλαμάτα και ειδικότερα η ενορία της Αγίας Αικατερίνης, υποδέχθηκαν την Iερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Το χαριτόβρυτο Εικόνισμα υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο κλήρος, οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών. Στη συνέχεια, η Εικόνα με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε στο...
23 Μαΐου, 2019 - 8:53

Η Καλαμάτα προσκυνά την Παναγιά την Βουλκανιώτισσα

Διαδώστε:
Η Καλαμάτα προσκυνά την Παναγιά την Βουλκανιώτισσα

Η Καλαμάτα και ειδικότερα η ενορία της Αγίας Αικατερίνης, υποδέχθηκαν την Iερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Το χαριτόβρυτο Εικόνισμα υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο κλήρος, οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια, η Εικόνα με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης, όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα.Ακολούθως, τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία.

Προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος  ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την άδεια κι ευλογία μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος.

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων