11/11/2019 11/11/2019 Την ερχόμενη Tετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητρο­πο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Αύριο Τρίτη και ώρα 7 μ.μ., παραμονή της Εορτής, η Καλα­μάτα θα υποδεχθεί την άφθαρτη αριστερά Τιμία Χείρα του Αγίου Ιωάν­νου του Χρυσοστόμου, έξωθεν του πανηγυρίζοντος ομωνύμου Ιερού Ναού της πόλης, εκ της...
11 Νοεμβρίου, 2019 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2019 - 14:57

Η Καλαμάτα υποδέχεται την Τιμία Χείρα του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου

Διαδώστε:
Η Καλαμάτα υποδέχεται την Τιμία Χείρα του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου

Την ερχόμενη Tετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητρο­πο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Αύριο Τρίτη και ώρα 7 μ.μ., παραμονή της Εορτής, η Καλα­μάτα θα υποδεχθεί την άφθαρτη αριστερά Τιμία Χείρα του Αγίου Ιωάν­νου του Χρυσοστόμου, έξωθεν του πανηγυρίζοντος ομωνύμου Ιερού Ναού της πόλης, εκ της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων.

Το χαρι­τό­βρυτο Λείψανο θα μεταφέρει ο μεσσήνιος Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προς ευλογίαν του Χριστεπωνύμου Πληρώματος, αλλά και προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσ­ση­νίας. Θα ακολουθήσει η τέλεση Πολυαρχιερατικού Εσπε­ρι­νού.

Την Τετάρτη το πρωί το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, και θα ακολου­θήσει η τέλεση πολυαρχιερατικής θείας Λει­τουρ­γίας. Μετά το πέρας αυτής η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας θα απονείμει τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, στους δικαιούχους απόρους μεσσήνιους φοιτητές.

Στη συνέχεια, ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα δεχθεί τις ευχές Αρχών, Κλήρου καί Λαού, έως τις 1 μ.μ. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί ευχές από τις 6 έως τις 8.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων