23/02/2024 23/02/2024 Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου μίλησε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24. Αρχικά ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θέμα της επικαιρότητας που αφορά το ζευγάρι τον αποκαλούμενων “παλαιοχριστιανών”. Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη στάση της Εκκλησίας απέναντι σε όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο, λέγοντας...
23 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:51

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν μπορεί ένας που δεν αναγνωρίζει το μυστήριο του γάμου να γίνει νονός (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν μπορεί ένας που δεν αναγνωρίζει το μυστήριο του γάμου να γίνει νονός (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου μίλησε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θέμα της επικαιρότητας που αφορά το ζευγάρι τον αποκαλούμενων “παλαιοχριστιανών”. Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη στάση της Εκκλησίας απέναντι σε όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ο κάθε Μητροπολίτης μπορεί να τηρήσει τη στάση που θέλει εντός της δικαιοδοσίας της Μητροπόλεως του.

Αναφορικά με τη βάπτιση και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Εκκλησία από την θέσπιση του πολιτικού γάμου ζητά πιστοποιητικό γάμου για όποιον θέλει να γίνει ανάδοχος. Δεν μπορείς ένας που δεν αναγνωρίζει το μυστήριο του γάμου να ζητάει να γίνει νονός σε ένα άλλο μυστήριο. Δεν είναι λογική αυτή. Δεν μπορείς να λες πιστεύω στο ένα μυστήριο και απορρίπτω το άλλο μυστήριο.

Για το αν θα δεχτεί Βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο. “Στην επαρχία μου δεν έχω αυτή την δυσκολία με τους Βουλευτές. Εκτός του αρχηγού της Νέας Αριστεράς ο οποίος δεν έρχετασι στην Εκκλησία”, είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων