07/11/2019 07/11/2019 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε, επί τη μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, το φερώνυμο ιστορικό παρεκκλήσιο, επί της Πλατείας Μαυρομιχάλη στην Καλαμάτα, γνωστό με το προσωνύμιο “Άγιος Ταξιαρχάκης”. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ενώ τον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και πλειάδα κληρικών...
07 Νοεμβρίου, 2019 - 22:10

Ο Εσπερινός των Ταξιαρχών στον «Ταξιαρχάκη» της Καλαμάτας

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός των Ταξιαρχών στον «Ταξιαρχάκη» της Καλαμάτας

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε, επί τη μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, το φερώνυμο ιστορικό παρεκκλήσιο, επί της Πλατείας Μαυρομιχάλη στην Καλαμάτα, γνωστό με το προσωνύμιο “Άγιος Ταξιαρχάκης”.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ενώ τον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και πλειάδα κληρικών της πόλεως Καλαμάτας και της περιφέρειας.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά το κήρυγμά του, επεσήμανε την αποστασία του τάγματος του Εωσφόρου και την προτροπή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ “Στώμεν καλώς” και προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθούν την επιταγή του Αρχαγγέλου ώστε να μη βιώσουν ποτέ την πτώση και την απώλεια.

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων