11/06/2021 11/06/2021 Παρουσία πλήθους πιστών, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας, και με τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως στην ιστορική κοινότητα της Νέδουσας, στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, στη Μεσσηνία. Της ακολουθίας, η οποία τελέσθηκε έξωθεν του ναΐσκου, προς αποφυγή συνωστισμού και προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα...
11 Ιουνίου, 2021 - 10:20

Ο Εσπερινός του Αγίου Λουκά του ιατρού στην ιστορική Νέδουσα Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός του Αγίου Λουκά του ιατρού στην ιστορική Νέδουσα Μεσσηνίας

Παρουσία πλήθους πιστών, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας, και με τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως στην ιστορική κοινότητα της Νέδουσας, στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, στη Μεσσηνία.

Της ακολουθίας, η οποία τελέσθηκε έξωθεν του ναΐσκου, προς αποφυγή συνωστισμού και προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο πολυπληθές εκκλησίασμα να συμμετάσχει προσευχητικά, προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, συμπαραστατούμενος από τον δραστήριο εφημέριο της Νέδουσας π. Βασίλειο Βεργινάδη.

Προ του πέρατος ο π. Φίλιππος, κηρύττοντας το θείο λόγο αναφέρθηκε στην ανάδειξη νέων και σύγχρονων της εποχής μας Αγίων, μέσα από μια ζώσα Εκκλησία που, παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, δίνει στον καθένα μας τη δυνατότητα να καταστεί Άγιος, καθότι “Τοῦτο γάρ ἐστι θέλημα τοῦ Θεοῦ, ὁ ἁγιασμὸς ὑμῶν”(Α΄ Θεσσαλ. δ΄,3).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων