14/06/2022 14/06/2022 Το δικό του μήνυμα για το πώς υποδέχθηκε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας τα νέα για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα στις Δέλτους της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.  Το μήνυμα έχει ως εξής: «Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και θρησκευτικής συγκίνησης πληροφορηθήκαμε την...
14 Ιουνίου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 16:48

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα

Το δικό του μήνυμα για το πώς υποδέχθηκε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας τα νέα για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα στις Δέλτους της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. 

Το μήνυμα έχει ως εξής:

«Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και θρησκευτικής συγκίνησης πληροφορηθήκαμε την αγιοκατάταξη και την εγγραφή στις Δέλτους της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του “εν αγίοις πατρός ημών”Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου, ο οποίος, κατάγεται από την κωμόπολη του Πεταλιδίου Μεσσηνίας.

Η τοπική Εκκλησία της Μεσσηνίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, εκφράζουν τις υιϊκές ευχαριστίες τους στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ευλογία αυτή. Επίσης ευχαριστούν τα μέλη των δύο Συνοδικών Κανονικών Επιτροπών, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τις θετικές εισηγήσείς τους.

Η διαδικασία της αγιοκατάταξης του αγίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη,είναι γνωστό, ότι ξεκίνησε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο και ολοκληρώθηκε με την συμβολή του κατά πάντα άξιου διάδοχού του, Μητροπολίτη κ. Συμεών, για τους οποίους σύσσωμη η τοπική Εκκλησία της Μεσσηνίας εύχεταιγια μεν τον πρώτον η μνήμη του να είναι αιώνια και ο Θεός να τον αναπαύσει «εν Χώρα ζώντων», εις δε τον Σεβασμιώτατον κ. Συμεών, ο Θεός να του χαρίζει πάμπολλα έτη Αρχιερωσύνης με υγεία «επ’ αγαθώ» του ιερού κλήρου και του ποιμνίου της τοπικής Εκκλησίας της Φθιώτιδος και της καθόλου Εκκλησίας.

Ο Θεός διά πρεσβειών του αγίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου να σκέπει και να ενισχύει τον ιερό κλήρο και το ποίμνιο των δύο Μητροπόλεων Φθιώτιδος και Μεσσηνίας αλλά και σύμπασας της Εκκλησίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων