29/05/2024 29/05/2024 Με κατάνυξη και κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Μαϊου 2024, στον Ιστορικό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, τον επονομαζόμενο «Φλαρίου», στην πόλη της Καλαμάτας, Ιερά Αγρυπνία, επ’ ευκαιρία της θλιβερής επετείου της αποφράδας ημέρας της Αλώσεως της Πόλης. Της Ιεράς Αγρυπίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς,...
29 Μαΐου, 2024 - 10:33

π. Φίλιππος : “Η γείτονα χώρα έχει διαλέξει να γράφει Ιστορία με λέξεις και έννοιες όπως Άλωση, Γενοκτονία, Καταστροφή και Εισβολή”

Διαδώστε:
π. Φίλιππος : “Η γείτονα χώρα έχει διαλέξει να γράφει Ιστορία με λέξεις και έννοιες όπως Άλωση, Γενοκτονία, Καταστροφή και Εισβολή”

Με κατάνυξη και κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Μαϊου 2024, στον Ιστορικό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, τον επονομαζόμενο «Φλαρίου», στην πόλη της Καλαμάτας, Ιερά Αγρυπνία, επ’ ευκαιρία της θλιβερής επετείου της αποφράδας ημέρας της Αλώσεως της Πόλης.

Της Ιεράς Αγρυπίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, συμπαραστατούμενος από τους Πρωτοπρεσβυτέρους Χρυσόστομο Γιαννακά και Γεώργιο Γιαννόπουλο. Τους ύμνους της εορτής της Μεσοπεντηκοστής και της Ακολουθίας “Εις ανωνύμους μάρτυρας της Αλώσεως της Πόλεως” ποιηθείσης υπό του νυν Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ (Στεργιούλη), απέδωσαν μελωδικώτατα τα με΄λη του Βυζαντινού Χορού “ΑΙΝΟΥΝΤΕΣ”.

Προ του πέρατος της Ιεράς Αγρυπνίας τελέσθηκε και Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης του ευσεβούς Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και πάντων των κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως πεσόντων.

Περατωθείσης της Αγρυπνίας ο π. Φίλιππος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην αποφράδα ημέρα της Αλώσεως και τόνισε χαρακτηριστικά πως “Η Ελληνική Ιστορία έχει γράψει με χρυσά γράμματα τις λέξεις και τις έννοιες Επανάσταση, Ελευθερία και Δημοκρατία. Η γείτονα χώρα έχει διαλέξει να γράψει με μελανά γράμματα τις λέξεις και τις έννοιες Άλωση, Γενοκτονία, Καταστροφή και Εισβολή.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων