24/06/2023 24/06/2023 Με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε και φέτος η πανήγυρις του παρεκκλησίου του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, του Ιδρύματος Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου του Ιδρύματος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο...
24 Ιουνίου, 2023 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2023 - 15:19

Πανηγύρισε ο ναός του Ασύλου Ανιάτων της  Μητρόπολης Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο ναός του Ασύλου Ανιάτων της  Μητρόπολης Μεσσηνίας

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε και φέτος η πανήγυρις του παρεκκλησίου του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, του Ιδρύματος Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου του Ιδρύματος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Φίλιππος, κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και στο θάρρος της γνώμης που είχε, ελέγχοντας ακόμα και τους ανθρώπους της εξουσίας της εποχής του,   ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα και στην αρωγή και συναντίληψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, ευχαριστώντας τους παρισταμένους εκπροσώπους τους, ήτοι τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Στάθη Αναστασόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Άννα Καλογεροπούλου, τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Λύρα και την εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας κ. Δήμητρα Ψαρούλη.Τέλος ευχαρίστησε και τους παρισταμένους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και τους εκατοντάδες δωρητές και ευεργέτες του Ιδρύματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων