15/07/2021 15/07/2021 Στα πλαίσια της προετοιμασίας και του προγραμματισμού της νέας κατηχητικής περιόδου 2021 – 2022, κατόπιν προσκλήσεως του Πρωτοπρεσβυτέρου Σωτηρίου Τζαϊλέα, υπευθύνου του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, συναντήθηκαν την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις της Ιστορικής Ιεράς Μονής Βελανιδιάς, οι υπεύθυνοι Νεότητος ιερείς και τα λαϊκά στελέχη των ενοριών. Καλωσορίζοντας τους συμπρεσβυτέρους του και...
15 Ιουλίου, 2021 - 12:51

“Πρέπει να αποτελεί μέρος της ζωής μας η επικοινωνία με τον πιστό λαό”

Διαδώστε:
“Πρέπει να αποτελεί μέρος της ζωής μας η επικοινωνία με τον πιστό λαό”

Στα πλαίσια της προετοιμασίας και του προγραμματισμού της νέας κατηχητικής περιόδου 2021 – 2022, κατόπιν προσκλήσεως του Πρωτοπρεσβυτέρου Σωτηρίου Τζαϊλέα, υπευθύνου του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, συναντήθηκαν την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις της Ιστορικής Ιεράς Μονής Βελανιδιάς, οι υπεύθυνοι Νεότητος ιερείς και τα λαϊκά στελέχη των ενοριών.

Καλωσορίζοντας τους συμπρεσβυτέρους του και τα στελέχη της Νεότητος, ο π. Σωτήριος αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19, στον τομέα της Κατήχησης και των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητος και παρουσίασε την πρόταση του Γραφείου Νεότητος για την συμμετοχή των Κατηχητικών Συνάξεων στην μεγάλη εορτή που έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, πρόταση η οποία αποτελεί τιμή στο πρόσωπο του Αρχιμ. Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα.

Εν συνεχεία έλαβε τον λόγο ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας και Υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς, Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του αγωνιστή Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα, αφού ως γνωστόν ο Παπαφλέσσας εκάρη Μοναχός στην Μονή Βελανιδιάς και έλαβε το όνομα Γρηγόριος.

Κατόπιν έλαβε το λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους ιερείς και τα λαϊκά στελέχη, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία τους ανέλυσε το σκεπτικό της τοπικής Εκκλησίας αναφορικά με το πρόγραμμα της νέας περιόδου. Επεσήμανε προς τους κληρικούς πως το έργο της Κατήχησης και της Νεότητας δεν πρέπει να αποτελεί πάρεργο αλλά ένα από τα σημαντικά μέρη της ποιμαντικής μας δραστηριότητας, ενώ εξήρε και την συνέχιση των νεανικών συνάξεων, μέσω διαδικτύου από πολλές ενορίες, κατά την περίοδο της πανδημίας.

Τόνισε δε ότι πλέον για κάποια πράγματα δεν είμαστε απλά υποχρεωμένοι να τα κάνουμε αλλά πρέπει να αποτελούν μέρος της ζωής μας και μέσα σε αυτά τα πράγματα πρέπει να είναι και η επικοινωνία μας με τον πιστό λαό, έστω και μέσω των σύγχρονων μέσων, όταν αυτό απαιτείται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων