04/08/2021 04/08/2021 Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τρίτη 3 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με τον Σεβασμιώτατο Mητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. Κατά τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον ιεράρχη ότι μέσα στον τρέχοντα μήνα Αύγουστο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της δημιουργίας Κειμηλιαρχείου – Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης της Μητρόπολης Μεσσηνίας, στο ανακατασκευασμένο κτήριο...
04 Αυγούστου, 2021 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2021 - 16:12

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τρίτη 3 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με τον Σεβασμιώτατο Mητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Κατά τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον ιεράρχη ότι μέσα στον τρέχοντα μήνα Αύγουστο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της δημιουργίας Κειμηλιαρχείου – Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης της Μητρόπολης Μεσσηνίας, στο ανακατασκευασμένο κτήριο “Κορφιωτάκειο”.

Eπιπλέον, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε στον κ. Χρυσόστομο ότι μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται και η ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων ανακατασκευής και συντήρησης μοναστηριών της Μεσσηνίας που συνδέονται με τον αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων το 1821, δηλαδή των μονών Μαρδακίου, Βελανιδιάς και Δίμιοβας.

Τέλος, στη διάρκεια της συνάντησής τους, ο περιφερειάρχης και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα συνεργασίας των δύο θεσμών, καθώς και σε αυτά της επικαιρότητας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων