20/12/2022 20/12/2022 Με τη χάρη του Θεού και την βοήθεια και αρωγή φιλαγίων Χριστιανών, ολοκληρώθηκε η ανέγερση και αποπεράτωση του Ιερού Παρεκκκλησίου, προς τιμήν του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του εκ Πεταλιδίου καταγομένου. Το Ιερό Παρεκκλήσιο ανεγέρθηκε, με την ευλογία και την άδεια του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλησίον του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού της Παναγίας της...
20 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2022 - 12:39

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου στον τόπο καταγωγής του Οσίου Βησσαρίωνα

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Παρεκκλησίου στον τόπο καταγωγής του Οσίου Βησσαρίωνα

Με τη χάρη του Θεού και την βοήθεια και αρωγή φιλαγίων Χριστιανών, ολοκληρώθηκε η ανέγερση και αποπεράτωση του Ιερού Παρεκκκλησίου, προς τιμήν του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του εκ Πεταλιδίου καταγομένου.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο ανεγέρθηκε, με την ευλογία και την άδεια του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλησίον του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης (Ζωοδόχου Πηγής) στο Πεταλίδι, όπου γεννήθηκε, ανδρώθηκε και γαλουχήθηκε πνευματικά ο Όσιος Βησσαρίων.

Μετά από την ολοκλήρωση των έργων, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας πραγματοποιεί τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου, με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Συμεών και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, αλλά και πολυπληθούς αντιπροσωπείας κατοίκων της Φθιώτιδος, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα 7 π.μ. : Όρθρος και Αρχιερατικὸ Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πεταλιδίου.

Εν συνεχεία και ώρα 10:00 π.μ. Μετάβαση στον χώρο του Προσκυνήματος της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης, όπου θα τελεσθούν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων