03/01/2019 03/01/2019 Το πρωί της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευλόγησε, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, τη Βασιλόπιτα των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρουσία του Πρωτοσυγκέλου Πανοσ. Αρχ. Θεοφίλου Μαντζαβράκου, του Επιτίμου Πρωτοσυγκελεύοντος Πρωτ. Γεωργίου Μπλάθρα, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα...
03 Ιανουαρίου, 2019 - 23:06

“Να αξιοποιήσουμε τον χρόνο για την ψυχική μας θωράκιση”

Διαδώστε:
“Να αξιοποιήσουμε τον χρόνο για την ψυχική μας θωράκιση”

Το πρωί της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευλόγησε, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, τη Βασιλόπιτα των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρουσία του Πρωτοσυγκέλου Πανοσ. Αρχ. Θεοφίλου Μαντζαβράκου, του Επιτίμου Πρωτοσυγκελεύοντος Πρωτ. Γεωργίου Μπλάθρα, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Γόλας και ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Ευσταθίου Πορφύρη, άλλων κληρικών, της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης Μοναχής Μακαριώτισσας και τριών μοναζουσών της Μονής, των λαϊκών εργαζομένων και συνεργατών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία του χρόνου, τον οποίο καλούμαστε να αξιοποιήσουμε για την πνευματική ωφέλεια και την ψυχική θωράκισή μας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Πανάγαθος Θεός δώρισε σε όλους μας από ένα λευκό βιβλίο 365 σελίδων, το οποίο θα πρέπει να γεμίσουμε με αξιόλογες πράξεις αγάπης, φιλανθρωπίας, δημιουργίας, εργατικότητας, συγγνώμης και μετανοίας, ώστε ο τίτλος που θα γραφτεί στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε να είναι θετικός. Στη συνέχεια προέτρεψε τους διακονούντες και εργαζόμενους στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεχίσουν την καλή μεταξύ τους συνεργασία και να παραμείνουν πρόθυμοι και εξυπηρετικοί προς όλους όσοι απευθύνονται στις υπηρεσίες της. Κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία, ψυχική και σωματική, προκοπή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς και δύναμη, για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους.

Εκ μέρους των διακονούντων και εργαζομένων μίλησε ο Πρωτοσύγκελος Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, ενώ του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το πολυποίκιλο θεάρεστο έργο του στην τοπική Εκκλησία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων