22/10/2020 22/10/2020 Το 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος συμπληρώνει σαράντα χρόνια καλλίκαρπης και πολύκαρπης αρχιερατείας. Σαράντα χρόνια ανύστακτης πνευματικής καθοδήγησης, αδιάλειπτης και πολυποίκιλης προσφοράς σε ανθρωπιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Το να επιχειρήσει κανείς να σκιαγραφήσει την πολυσχιδή προσωπικότητα και να καταγράψει με λεπτομέρεια το έργο ενός τόσο άξιου Ιεράρχη, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Παράλληλα...
22 Οκτωβρίου, 2020 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2020 - 18:39

1964: Η μοναχική κουρά του Μητροπολίτου Σπάρτης

Διαδώστε:
1964: Η μοναχική κουρά του Μητροπολίτου Σπάρτης

Το 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος συμπληρώνει σαράντα χρόνια καλλίκαρπης και πολύκαρπης αρχιερατείας. Σαράντα χρόνια ανύστακτης πνευματικής καθοδήγησης, αδιάλειπτης και πολυποίκιλης προσφοράς σε ανθρωπιστικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το να επιχειρήσει κανείς να σκιαγραφήσει την πολυσχιδή προσωπικότητα και να καταγράψει με λεπτομέρεια το έργο ενός τόσο άξιου Ιεράρχη, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Παράλληλα μία τέτοια προσπάθεια θα προσέκρουε στην ταπεινοφροσύνη του σεπτού Ποιμενάρχη, ο οποίος – παρά το χάρισμα του λόγου που τον διακρίνει – προτιμά να μιλά περισσότερο με πράξεις αγάπης. Για το λόγο αυτό, θα αρκεστούμε, στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, σε μία αναδρομή στην πορεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την ενθρόνισή του, καθώς και σε μία περιεκτική αναφορά στο τεράστιο τεσσαρακονταετές έργο του, με την ευχή στην καταγραφή αυτή να προστεθούν πολλές και σημαντικές ακόμα σελίδες τα επόμενα χρόνια επ’ ωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Στο ως άνω φωτογραφικό στιγμιότυπο, η μοναχική κουρά του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μονή Βουλκάνου (1964). Παρακάτω, πιστοί εύχονται στον Σεβασμιώτατο μετά την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – 40 χρόνια ευλογημένης αρχιερατείας

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων