27/07/2021 27/07/2021 Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε η ενορία των Μολάων την Πολιούχο και προστάτιδά της, Αγία Παρασκευή. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου, βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα. Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στο...
27 Ιουλίου, 2021 - 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 17:08

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στους Μολάους για την Πολιούχο Αγία Παρασκευή

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στους Μολάους για την Πολιούχο Αγία Παρασκευή

Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε η ενορία των Μολάων την Πολιούχο και προστάτιδά της, Αγία Παρασκευή. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου, βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον Επίσκοπο Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβο, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους ευσεβείς χριστιανούς της περιοχής να έχουν την ευλογία και τη χάρη της Αγίας Παρασκευής. Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ευστάθιος δώρισε στον Επίσκοπο Ζηνουπόλεως, σε ανάμνηση της επίσκεψης του στην πόλη των Μολάων, ένα αντίγραφο της εικόνας της Γέννησης του Χριστού.

Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιας και θείου κηρύγματος, υπό του ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας και εφημερίου της ενορίας Μολάων, Πανοσ. Αρχιμ. Ευσταθίου Πορφύρη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος το απόγευμα της παραμονής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ” αρτοκλασίας στο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Σκάλα. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας. Σημειώνεται ότι η Αγία Παρασκευή είναι Πολιούχος και Προστάτιδα και της Σκάλας.

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων