17/05/2023 17/05/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος μετέβη το απόγευμα της Τρίτης 16 Μαΐου 2023, στα Κουλέντια Δ. Μονεμβασίας, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, εις ανάμνηση του θαύματος της δακρυρροούσας Παναγίας Κουλεντιανής. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, στεκόμενος ιδιαίτερα σε...
17 Μαΐου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 18:03

Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Κουλεντιανή και Χειροθεσίες Αναγνωστών

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Κουλεντιανή και Χειροθεσίες Αναγνωστών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος μετέβη το απόγευμα της Τρίτης 16 Μαΐου 2023, στα Κουλέντια Δ. Μονεμβασίας, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, εις ανάμνηση του θαύματος της δακρυρροούσας Παναγίας Κουλεντιανής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, στεκόμενος ιδιαίτερα σε κάποιες από τις χιλιάδες ονομασίες που Της έχει δώσει ο ευσεβής λαός μας, και οι οποίες έχουν σχέση με τα θαύματα Της, με τον τόπο στον οποίο θαυματούργησε και με τη θέση που παίρνει σε σχέση με τον Κύριο. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η Παναγία Κουλεντιανή να έχει πάντα υπό την Σκέπη Της τους χριστιανούς της περιοχής.

Πριν το πέρας της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε δύο Αναγνώστες. Πρόκειται για τον κ. Κωνσταντίνο Βλαχάκη, που κατάγεται από τον Ασωπό και τον κ. Νικόλαο Μπαρμπαγιάννη, που είναι υιός του εφημερίου Κουλεντίων πατρός Θεοδώρου. Ο Σεβασμιώτατος αφού αναφέρθηκε στη σημασία του εκκλησιαστικού αυτού αξιώματος του κατώτερου κλήρου, συνεχάρη τους δύο νέους Αναγνώστες ευχόμενος να έχουν πάντα στη ζωή τους τη χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων