09/05/2023 09/05/2023 Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει οριστεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης της περιόδου 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του ελληνικού...
09 Μαΐου, 2023 - 19:44
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2023 - 18:46

Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης για την ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Διαδώστε:
Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης για την ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει οριστεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης της περιόδου 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, τελέσθηκε Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ακολούθησε ομιλία από τον Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Αναστάσιο Παπαγιαννάκο.

Στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στο κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων