01/08/2022 01/08/2022 Ένα εξωκλήσι στους Βουτιάνους Σπάρτης, το οποίο είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους, Κοσμά και Δαμιανό, την μητέρα τους Αγία Θεοδότη και τον Άγιο  Δημήτριο, εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022.  Κτήτορες του ναού είναι ο αείμνηστος ομογενής από την περιοχή, Δημήτριος Στρατηγάκης και η σύζυγός του, Γιαννούλα....
01 Αυγούστου, 2022 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2022 - 14:10

Εγκαίνια Ιερού Ναού στους Βουτιάνους Σπάρτης

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού στους Βουτιάνους Σπάρτης

Ένα εξωκλήσι στους Βουτιάνους Σπάρτης, το οποίο είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους, Κοσμά και Δαμιανό, την μητέρα τους Αγία Θεοδότη και τον Άγιο  Δημήτριο, εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022. 

Κτήτορες του ναού είναι ο αείμνηστος ομογενής από την περιοχή, Δημήτριος Στρατηγάκης και η σύζυγός του, Γιαννούλα. Το οικόπεδο δώρισε ο Απόστολος Βούλγαρης εις μνήμην της μητέρας του, Αθηνάς.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια της τελετής, εξηγούσε στους ευλαβείς χριστιανούς τη διαδικασία και τους συμβολισμούς κάθε ενέργειας. Ομιλία εξεφώνησε ο κ. Παναγιώτης Ξηντάρας, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του αειμνήστου Δημητρίου Στρατηγάκη.

Πριν την ολοκλήρωση της ιερής ακολουθίας, τον λόγο πήρε και ο σεπτός Ποιμενάρχης, ο οποίος ευχαρίστησε αρχικά την σύζυγο του αειμνήστου Δημητρίου Στρατηγάκη, Γιαννούλα, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία, ενώ συνεχάρη και την υπόλοιπη οικογένεια, που αν και ζει στο Εξωτερικό, έχει γαλουχηθεί με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ανέγερσης και λειτουργίας ενός νέου Ιερού Ναού, ιδιαίτερα στις αποκαλυπτικές εποχές που βιώνουμε.

Ακολούθησε παράθεση γεύματος στη μνήμη του κτήτορα Δημητρίου Στρατηγάκη.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων