07/12/2019 07/12/2019 Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού ετίμησε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 η Εκκλησία μας. Το απόγευμα της παραμονής, στον περικαλλή φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό Σπάρτης, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου, και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή....
07 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2019 - 22:07

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Σπάρτη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Σπάρτη

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού ετίμησε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 η Εκκλησία μας.

Το απόγευμα της παραμονής, στον περικαλλή φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό Σπάρτης, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου, και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίκαιρα ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς και Ηγούμενος της Ι.Μ Γόλας, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην πραότητα, την εγκράτεια και την καλοσύνη του τιμώμενου Αγίου, αλλά και στην αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη πίστη του στο Θεό. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος, όπως οδηγεί τους ναυτικούς, ως Προστάτης τους, σε απάνεμα λιμάνια, έτσι να οδηγήσει και όσους τον ευλαβούνται στο απάνεμο λιμάνι του Χριστού.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Άγιος Νικόλαος να ευλογεί και να αγιάζει τις ζωές τους. Παράλληλα συνεχάρη τον εφημέριο π. Κωνσταντίνο Ορφανάκο, τους ιεροψάλτες, τους επιτρόπους και τους λοιπούς διακονούντες στον Ναό για την εξαιρετική συνεργασία, όπως και τους ευλαβείς χριστιανούς, οι οποίοι αφενός συμμετέχουν μαζικά στις λατρευτικές συνάξεις, αφετέρου συμβάλουν αποφασιστικά στην μεγάλη και ωραία προσπάθεια τοιχογράφησης του Ναού.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων