12/12/2019 12/12/2019 Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά των Εγκωμίων του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου, και με τη συμμετοχή...
12 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2019 - 22:58

Η πόλη της Σπάρτης εόρτασε τον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πόλη της Σπάρτης εόρτασε τον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά των Εγκωμίων του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου, και με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Επίκαιρα ομίλησε ο αδελφός της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, Πανοσ. Αρχ. Λεόντιος Βαρδάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πίστη, την αγάπη, την φιλανθρωπία και την υπομονή που χαρακτήριζαν τον τιμώμενο Άγιο.

Με την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχήθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα να έχει τη χάρη και την ευλογία του τιμώμενου Αγίου, ο οποίος υπήρξε μία σημαντική μορφή του Χριστιανισμού.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ιερούργησε στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό στον Μυστρά, του οποίου ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι και Πολιούχος. Ακολούθησε η καθιερωμένη από τις αρχές του περασμένου αιώνα, λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων