09/05/2024 09/05/2024 Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 7 Μαΐου 2024, η Εκκλησία εόρτασε την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτη και στην Αρκαδία πανηγύρισε με λαμπρότητα τον Πολιούχο της η κωμόπολη του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, που είναι και η γενέτειρα του Αγίου. Στην πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Τοποτηρητής της Ι.Μ....
09 Μαΐου, 2024 - 12:05

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νείλου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας

Διαδώστε:
Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νείλου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 7 Μαΐου 2024, η Εκκλησία εόρτασε την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτη και στην Αρκαδία πανηγύρισε με λαμπρότητα τον Πολιούχο της η κωμόπολη του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, που είναι και η γενέτειρα του Αγίου.

Στην πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Τοποτηρητής της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευστάθιος, ενώ συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και πλειάδα κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Νικοδήμου Ζαρόκωστα. Στην ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αρχικά μίλησε για τον Όσιο Νείλο και για την ιδιαίτερη ευλογία που νιώθει να προεξάρχει στην λαμπρή πανήγυρη. Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον χειροτονηθέντα, τού έδωσε πατρικές συμβουλές για την δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει, υπογραμμίζοντας ότι ο κληρικός θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από βαθιά πίστη στον Θεό, υπομονή, ταπεινότητα και θυσιαστική αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Ακολούθως, σε κατανυκτικό κλίμα, τελέσθηκε η λιτάνευση αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του τιμώμενου Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμόπολης, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης, όπως και στα προηγούμενα χρόνια, η Ιερή Εικόνα του Αγίου μυρόβλησε προς ευλογία των πιστών της ευρύτερης περιοχής.

(φωτογραφιες: Δημήτριος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων